Rúbrica (UAB): Premios del Espíritu durante el Primer Franquismo: una nueva Literatura para un Nuevo Estado

Nuestra investigadora Gabriela De Lima Grecco ha públicado el artículo «Premios del Espíritu durante el Primer Franquismo: una nueva Literatura para un Nuevo Estado» en la Revista Rúbrica de la Universidad Autónoma de Barcelona.

Rubrica Contemporanea
Vol. 7, Núm. 13 (2018): EL HOMBRE ESPAÑOL FRENTE A SUS OTROS:
MASCULINIDAD, COLONIALIDAD Y CLASE
Tabla de contenidos
http://revistes.uab.cat/rubrica/issue/view/v7-n13

  • Gabriela de Lima Grecco (UAM): «Premios del Espíritu durante el Primer Franquismo: una nueva Literatura para un Nuevo Estado»

Para descargar: 143-863-1-PB

Abstract: Durant el Primer Franquisme, la literatura va ser un instrument més en la construcció del règim i va servir com a eina clau en el procés de falangització de la cultura espanyola. A través dels premis literaris oficials es va intentar establir nous cànons literaris en el període de la postguerra i crear un grup d’escriptors que fundessin una tradició per al Nou Estat sota el comandament del general Francisco Franco. En aquest sentit, el propòsit d’aquest article és analitzar els premis literaris oficials durant aquest període: el Premi Nacional de Literatura Francisco Franco, el Premi Nacional de Literatura José Antonio Primo de Rivera, el Concurs Nacional de Literatura i el Concurs de Publicacions de la Delegació Nacional de Propaganda. La recerca va ser realitzada, fonamentalment, a l’Arxiu General de l’Administració (AGA) i a la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE).